Hawaii zout groen

Groen bamboe zout uit Hawaï is een gezond en mineraalrijk zeezout.

Groen zeezout heeft grote betekenis in Hawaï. Van oudsher is daar zout gebruikt om vis en vlees, maar ook rituele reinigingen op materialen, voorwerpen of het lichaam uit te oefenen. Het zout zit diep in de Hawaiiaanse cultuur geworteld.

Algemene informatie

Het Hawaiiaans zeezout wordt vooral op het centrale eiland Molokaï geproduceerd. Met moderne methoden wordt eerst gefilterd zeewater in een gesloten circuit gepompt. In deze bekkens verdampt het water door de zon en het zout kan worden geoogst.

Het zout wordt vervolgens verfijnd met tachtig verschillende mineralen en sporenelementen. maar de meest voorkomende methoden omvatten de toevoeging van rode klei (Hawaii Alaea rood zout), lavakool (Hawaii Lava zwart zout) en bamboe-extracten (Hawaii Bamboe groen zout).

Op deze wijze ontstaat één van de meest aromatische gastronomische zouten voor culinaire hoogstandjes. Veel topkoks in restaurants zweren bij de exquise smaak van Hawaï zout!